Το σχολείο

Από την ίδρυσή του το Centro Galileo προσφέρει μαθήματα Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας και μία άμεση και ζωντανή επαφή με οτιδήποτε έχει σχέση με την Ιταλία. Γι΄αυτό το λόγο το σχολείο οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια, με παραμονή στην Ιταλία σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, για τους μαθητές του σχολείου και για όσους αγαπούν την Ιταλία.

Το σχολείο βρίσκεται στην πόλη των Χανίων (Κρήτη), στην οποία εντοπίζουμε ακόμη τόσο έντονα τα ίχνη της στενής σχέσης της Κρήτης με την Ιταλία και κυρίως την Βενετία.

Γιατί να διαλέξεις το Centro Galileο; Στο σχολείο μας θα βρείς:

  1. 6 άτομα, ως μέγιστο αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη.
  2. Ανοιχτές εγγραφές καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  3. Εγγραφή χωρίς έξοδα.
  4. Καθηγητές με μητρική γλώσσα τα Ιταλικά.
  5. Ειδικά μαθήματα (Ιταλικά στον τομέα του τουρισμού, για επαγγελματίες, κλπ).
  6. Δανειστική βιβλιοθήκη και βιντεοθήκη.
  7. Ειδικές διδακτικές ενότητες για τις σχέσεις Ιταλίας – Ελλάδας.

Οι καθηγητές

Gabriele Beltrame
Γεννήθηκε στο Treviso, είναι διπλωματούχος της Θεολογικής Σχολής Antonianum στη Ρώμη, συνέχισε τις σπουδές του στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και στην Ιστορία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως επίσημος μεταφραστής σε διάφορα συνέδρια ιστορικο-φιλοσοφικής θεματολογίας, των οποίων επιμελήθηκε και τα πρακτικά. Αφιερώθηκε αργότερα αποκλειστικά στη διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας ιδρύοντας το Centro Galileo. Μητρική του γλώσσα είναι τα Ιταλικά.

Lilly Tzitzikalakis

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης από Ιταλούς γονείς ελληνικής καταγωγής, είναι πτυχιούχος στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Messina. Κατέχει πιστοποίηση διδασκαλίας της Ιταλικής και της Αγγλικής γλώσσας. Έζησε και εργάστηκε στην Ιταλία ως υποδιευθύντρια σε επιχείρηση προϊόντων πληροφορικής, αλλά πάντα καλλιεργώντας ένα πάθος για τη διδασκαλία με την οποία στη συνέχεια ασχολήθηκε αποκλειστικά με αυξανόμενο ενδιαφέρον. Μητρική της γλώσσα: Ιταλικά, Ελληνικά.

Chiara Catello

Γεννήθηκε στη Ρώμη. Είναι πτυχιούχος και εκπαιδευμένη στην φιλολογία και στην αρχαία ιστορία του Πανεπιστημίου “La Sapienza” της Ρώμης. Καλλιέργησε την αγάπη της για την διδασκαλία καταρχήν μέσα από το ιδιαίτερα μαθήματα και κατόπιν με την διδασκαλία της ιταλικής και της ισπανικής γλώσσας σε ξένους φοιτητές . Μετά από σπουδές στο Πανεπιστήμιο της "De Cadiz" στην Ισπανία απέκτησε μια εξαιρετική γνώση της ισπανικής γλώσσας. Μητρική της γλώσσα είναι τα ιταλικά. Αυτή την περίοδο ασχολείται αποκλειστικά με την διδασκαλία των ιταλικών.

Monica Abbruzzese
Γεννήθηκε στο Arbon της Ελβετίας και μεγάλωσε στην Ιταλία. Είναι πτυχιούχος στο τομέα ξένων γλωσσών και φιλολογίας του Πανεπιστήμιο Sacro Cuore της Brescia και έχει ειδίκευση στο Marketing. Μετά από πολυετή απασχόληση στον τομέα της επικοινωνίας και του Marketing, εργάστηκε ως μεταφράστρια σε διάφορα συνέδρια και αργότερα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας σε ξένους. Μητρική της γλώσσα είναι τα Ιταλικά.

Με το Centro Galileo συνεργάζονται και άλλοι καθηγητές οι οποίοι προσκαλούνται κατά την διάρκεια του σχολικού έτους να παρουσιάσουν συγκεκριμένα θέματα.
GreekItalian

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΕΝΑΡΞΗ:

08/01/2018 ΚΑΙ 15/01/2018

Bambini Bilingui

Bambini Bilingui 15